vineri, 24 octombrie 2008

We have to live our dreams

Ce ne opreste pe noi sa facem ce face omul din filmul de mai jos ? Am vorbit cu amici despre calatorii prin alte tari, prin Africa sau India sau in jurul lumii prin Australia. Vorbim mereu ca "ar fi frumos", fiecare isi spune visul, pe unde ar vrea sa mearga dar pana la urma discutia ajunge mereu la "probleme" gen timp, bani, job...

Nenea din video-ul de mai jos zice : Why dreaming???, that was stopping me for years , we HAVE to live OUR dreams ....

2 comentarii:

Alex spunea...

Iti marturisesc ca ce ai scris aici m-a pus pe ganduri. Dupa ce am vazut Long Way Down m-am vazut intr-o astfel de calatorie intr-un viitor poate destul de apropiat. De ce nu o facem in prezent? Raspunsul este simplu: de frica sa nu ramanem fara benzina in rezervor. Sa iti dai demisia cand altii depind de tine, sa lasi totul in spate si sa pleci, in afara obligatiilor umane, iti ridica o intrebare: voi avea bani de benzina sa merg mai departe? Sau voi ramane blocat undeva in lume, intr-o zona unde cel mai bine este sa nu opresti?

Sunt fricos si pesimist? Poate ca da. Dar cred ca in planuirea unei astfel de calatorii acceptarea lipsei optiunilor intr-o posibila situatie de urgenta nu este curaj, ci simpla prostie. Ori ceea ce ma opreste pe mine in prezent este faptul ca stiu ca in anumite situatii care pot sa apara nu sunt acoperit, nu am variante de a le depasi. Din punctul asta de vedere nu sunt pregatit, asa ca mai astept.

Dar ce sa fac pana la Marea Calatorie? Mi-am dat seama ca si pe-aici pe-aproape sunt locuri pe care nu le cunoastem, care nu apar marcate nici macar pe cele mai noi harti, de o frumusete dementiala. Numai ca pentru asta trebuie sa ne gandim ca exista si alte drumuri in afara autostrazilor si europenelor, sa avem putin curaj si sa incepem sa calatorim pe drumuri judetene si comunale. Putin curaj fiindca nu stii ce te asteapta si daca nu cumva vei fi nevoit sa faci enduro printre gropi sau sa traversezi zeci de km pe drumuri de pamant, prin noroi. Dar, surprinzator, multe drumuri comunale au asfalt mai bun decat cele europene si iti permit sa te bucuri de fiecare km parcurs intr-un decor nemaipomenit de frumos.

Iti recomand sa iei harta si, pana vei pleca si tu peste mari si tari cu motorul, sa explorezi putin in necunoscutul din jurul casei. Te asigur ca vei avea surprize foarte placute!

Bafta, asfalt uscat si povesteste si tu despre ce excursii ai mai facut pe motor.

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!